هیواهیوا، تا این لحظه: 16 سال و 3 ماه و 23 روز سن داره

هیوای آسمانی من

کتاب داستانهای انگلیسی و لزوم قصه خوانی برای کودکان

1392/12/17 14:42
نویسنده : ساحل
1,443 بازدید
اشتراک گذاری

درباره خرید و خواندن کتاب قبلا زیاد سخن گفته ایم. یکی از برتین و جدیدترین مدلهای کتاب انگلیسی عنوان زیر می باشد :

مجموعه کتابهای PHONICS/ read write Inc

 

مجموعه کتابهای فوق برای سنین چهار تا هفت سال در نظر گرفته شده است . کودکان بالای هفت سال نیز می توانند برای مرور کلمات به این نوع کتابها مراجعه نمایند. کتابهای فونیکس دارای برنامه ای ادبی و قوی می باشند که روزانه به مدت زمان بیست تا چهل دقیقه برای کودکان خوانده می شود. 

با خواندن این کتاب کودک به اهداف زیر دست می باید :

  • خواننده ای سلیس و مسلط به کلمات
  • درک عمیق داستان
  • گوینده ای با اعتماد و مسلط

 

مادران عزیز می توانند با استفاده از طراحی زیبا و متن آسان و کلمات ساده کتاب ، اوقاتی خوش را همراه با آموزش غیر مستقیم کتاب برای کودکان خود فراهم نمایند. کتابها دارای تصویر بوده و در پایان هر کتاب مجموعه ای از لغات تازه بصورت لیست فراهم آورده شده. همچنین پرسشهایی به انگلیسی جهت همکاری و صحبت و تبادل اطلاعات بین مادر  و کودک یا مربی به زبان انگلیسی لیست شده است . نمونه پرسشها :

 

 

what pet would you like ? why ? 

 

why was crew the king ?

 

why is the old man foolish ?

 

کودک پس از پایان هر پرسش میتواند فکر کند و با مراجعه به صفحات کتاب و بازنمایی وقایع شروع به صحبت نماید. مادرهایی که دارای تسلط زیاد به زبان انگلیسی نیستند میتوانند فقط متن داستان را برای کودکان خود بخوانند .

در ابتدای هر کتاب داستان نمونه ای از تلفظ صحیح واژگان درون کتاب نوشته شده است و همینطور معنای هر کلمه بطور کامل و به انگلیسی نوشته شده است . به نمونه زیر توجه کنید :

 

             barns    difination    : buiding where farmers store their crops

 

اطلاعات بیشتر در باره کتاب و خواندن و اهمیت آن را قبلا برایتان نوشته ام. خوشحال می شوم برای سوالات بیشتر در قسمت نظرات پرسشهای خود را مطرح کنید و به آدرس وبسیات در پست ثابت وبلاگ مراجعه نمایید.

 

برای اطلاعات بیشتر شما با قصه خوانی که یکی از تخصصی ترین روشهای امزوش غیر مستقیم است متن زیر را بخوانید :

قصه خوانی با تصاویر
قصه خوانی با تصاویر

ما انسان ها موجودات کنجکاوی هستیم. اگر چیز جالب توجهی ببینیم، می خواهیم از آن سر دربیاوریم یا اگر صدایی غیر عادی بشنویم، از خود می پرسیم صدا از کجاست؟ چون کودکان هر روز با تجربه های تازه روبه رو می شوند و پرسش های تازه ای برای شان پیش می آید که باید به آن ها پاسخ داده شود، کنجکاوتربه نظر می رسند.

برای آماده کردن کودکان در نشست بلند خوانی کتاب، می توانید کنجکاوی طبیعی آن ها را تحریک کنید و علاقه شان را به داستان آن، از راه گفت وگو درباره ی تصاویر کتاب بر انگیزید. پیش از باز کردن کتاب، جلد آن را به کودکان نشان دهید، عنوان کتاب را بخوانید و از آن ها بپرسید بر پایه ی آنچه می بینند، در مورد داستان کتاب چه فکر می کنند.
سپس، به آرامی بدون این که واژه ای را بخوانید، کتاب را صفحه به صفحه ورق بزنید و از آن ها درباره ی هر تصویری که می بینند، بپرسید.
به این ترتیب، درباره ی شخصیت داستان، مکان و زمان و همچنین چگونگی پایان آن از کودکان سوال می کنید، سوال هایی مانند: این جا دارد چه اتفاقی می افتد؟ این کیست؟ چرا شخصیت داستان هیجان زده به نظر می رسد؟ داستان در چه زمانی رخ می دهد؟ شخصیت داستان از کجا می آید؟ فکر می کنید داستان چطور تمام می شود؟ می توانید سوال های زیادی بپرسید تا تخیل دانش آموزان را برانگیزد و آن ها را به مشارکت فعال تشویق کند.

پاسخ های مبهم شما که آگاهی آن ها را از مسیر داستان منحرف نکند، مثل: "احتمالش زیاد است!"، "آیا مطمئنی؟" زمینه ی بحثی پرشور را فراهم می کنند. وقتی کتاب را می خوانید، دانش آموزان از فهمیدن نتایج پیش بینی شده و درست بودن آن ها به هیجان می آیند و وقتی بفهمند داستان ها بخش های پیش بینی نشده ای دارند که آن ها تصورش را نمی کردند، شگفت زده می شوند.
هنگامی که از روی تصاویر، داستان را توضیح می دهید، جلسه ی بلند خوانی واقعی شروع می شود. گفت وگوهای کوتاه می توانند برای کودکان خیلی سودمند باشند، چون تفکر انتقادی را در آن ها تقویت می کنند. شما با تحریک کنجکاوی آن ها از راه  گفت وگو درباره ی تصاویر این تفکر انتقادی را در کودکان ایجاد می کنید.

 از عنوان های مناسب برای گفت وگو می توان به سه مورد زیر اشاره کرد:

  •  آزمودن فرضیه ی کودکان در مورد داستان، مانند: هنوز فکر می کنید پایان داستان به همان شکل است؟ چرا بله؟ چرا نه؟.
  •  ارزیابی کارها و رفتار شخصیت های داستان: آیا برای شخصیت داستان، خوب بود که آن کار را انجام بدهد؟ شما چطور آن مشکل را حل می کردید؟
  • آزمون در زمینه ی روابط علت و معلولی: حالا که می دانید چه اتفاقی افتاده است، فکر می کنید چرا این شخصیت این قدر هیجان زده به نظر می رسد؟

این کار، برای ایجاد تعادل در بحث ها در مسیری که سبب حفظ جریان یکدست داستان شود، خوب است و نشان می دهد که دانش آموزان نکات کلیدی داستان را فهمیده اند. همچنین مهم است که کودکان در شرکت کردن یا نکردن در گفت و گو، آزاد باشند. کودکانی که اعتماد به نفس کمتری دارند، ممکن است در این مرحله بخواهند تنها شنونده باشند. مهم است که میزان توجه آن ها ارزیابی شود تا اطمینان پیدا کنید که دست کم از نظر ذهنی پیگیر بحث بوده اند.
قصه خوانی با تصاویر ابزار مناسبی برای جلب علاقه ی کودکان به داستان و جلسه ی بلند خوانی آن است. این کار نه تنها مشارکت کودکان در بحث گروهی را تشویق می کند، بلکه می تواند درک آن ها را از داستان افزایش دهد. با نگاهی گذرا و برانگیزاننده به عناصر دیداری داستان، می توان تخیل آن ها را تحریک و کمک کرد تا قالبی ذهنی از داستان برای خود ایجاد کنند. با استفاده از این قالب ذهنی، میزان درک آن ها در روند خواندن داستان را می توان بهتر سازمان دهی کرد و سنجید.

منبع : http://ketabak.org/tarvij/node/2717

پسندها (1)

نظرات (0)